Xtra Producties
Image default
Vervoer en transport

Wat is een disselkist en waarvoor gebruik je het?

Een disselbak of disselkist is bij veel mensen geen bekend begrip. Mensen die een aanhangwagen hebben zullen deze bakken of kisten waarschijnlijk wel kennen, omdat deze producten wat voordelen met zich mee brengen. Ben je dus van plan om binnenkort een aanhangwagen aan te schaffen? Dan is het zeker goed om na te denken of je een disselbak of disselkist erbij koopt. In deze blog leggen we je uit wat een disselkist is, waarvoor je het kan gebruiken en waar je op moet letten als de kist wilt aanschaffen.

Wat is een disselkist

Een disselkist betekent eigenlijk een opbergkist voor aanhangwagens. Deze kisten kan je op de aanhangwagen of in de aanhangwagen plaatsen, en geven je de mogelijkheid om meer spullen kwijt te kunnen. Naast het feit dat het meer opbergruimte creëert, zorgt het ook voor het beveiligen van deze spullen. Deze kisten en bakken kan je namelijk makkelijk op slot doen met bepaalde sloten, en dit voorkomt diefstal en het kwijt raken van spullen. Een disselkist is daarnaast ook goed om de spullen te beschermen tegen slechte weersomstandigheden.

Waarvoor kan je het gebruiken

Zoals net is besproken kan je in deze kist veel verschillende spullen kwijt. Het is ook fijn om andere onderdelen die je nodig hebt voor de aanhanger hier in te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan reserve verlichting of een aanhangernet. Op deze manier weet je zeker dat je deze belangrijke onderdelen niet kwijtraakt of verliest. Verder kan je ook andere belangrijke spullen, bijvoorbeeld bij verhuizen, in de kist plaatsen zonder ruimte in beslag te nemen in de aanhanger. Verder kan je deze kisten ook nog gebruiken om op een caravan te plaatsen of om te gebruiken als koelbox op de camping.

Aanschaffen?  

Ben je geïnteresseerd en van plan om mogelijk een disselkist te kopen? Dan is het belangrijk dat je met bepaalde zaken rekening houdt. Ten eerste moet je goed kijken naar de maat van de kist die je nodig hebt. De vraag is hoe groot de kist voor jou moet zijn, en waar je de kist voor gaat gebruiken. Verder kan je ook nog verschillende materialen disselbakken en kisten krijgen. Je kan kiezen voor een kunststof disselbak, deze bak is licht van gewicht en is makkelijk in en uit de aanhanger te halen. Deze bakken zijn daarbij ook een stuk goedkoper dan de grote disselkisten. Een disselkist van aluminium is sterk van materiaal, en ideaal om de spullen goed te beschermen. Daarnaast kan je ook makkelijk andere spullen op de disselkist plaatsen, en kan je ook op de kist zitten als je dat zou willen. Deze kisten zijn wel iets duurder dan de kunststof bakken. Bij de aankoop van een disselkist is het ook handig om bevestigingsmaterialen aan te schaffen. Deze materialen maken makkelijker om de disselkist stevig te plaatsen op de aanhanger, en er voor te zorgen dat bij het vervoer de kist niet zal vallen. Verder is het ook handig om een zogenaamd disselslot aan te schaffen. Hier heb je veel verschillende varianten in,  van een hangslot naar een luxere variant. Dit zorgt ervoor dat je de spullen in de kist goed beschermd .