Xtra Producties
Image default
Oog Laseren

De risico’s en complicaties bij een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie komt vaker voor dan je denkt. De redenen voor deze ingreep variëren van hangende oogleden of wallen. Bij hangende oogleden, is de oorzaak de dikte van de oogleden. Als deze oogleden opzwellen,worden ze zwaarder waardoor ze gaan hangen. Het zwaarder worden van de oogleden komt door het ouder worden. Door ouderdom neemt naast de afzakkende elasticiteit in de ogen, ook het vetweefsel dat zich achter door oog bevindt uit. Daarbovenop, zwakken de wenkbrauwen af doordat huid in het voorhoofd langzamer hand verzakt. Een oplossing tegen dit soort problemen is soms op te lossen door een ooglidcorrectie, maar soms kunnen er na de operatie ook complicaties optreden. Welke dat zijn lees je hieronder.

Complicaties bij bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie kan het zo zijn dat een groot deel van het litteken op een plooi van het bovenste ooglid terecht komt. De littekens die niet gelijk weggaan zullen eerst rood verkleuren waarna ze langzamerhand ook zullen vervagen. Ook kunnen in de eerste maanden na de operatie de oogleden wat verdoofd aanvoelen. Verder zijn andere risico’s bloeduitstorting, of een infectie van de wond. Gelukkig verdwijnen bloeduitstortingen meestal binnen vier weken. Houdt er bij een bloeduitstorting wel rekening dat deze naar het onderooglid kan verzakken.  Bij een nabloeding kan door een zacht gaas op het oog te drukken, de bloeding verminderen. Als dit niet helpt kan een operatie het bloedvaatje eventueel stelpen. Na een operatie kun je ook ziek voelen en koorts krijgen. Vaak is er voor een operatie al een verschil tussen een linker en rechter oog, maar dit kan nog eens extra zichtbaar zijn na een ooglidcorrectie. Daarbovenop zijn rokers kwetsbaarder voor complicaties. Het wordt daarom afgeraden om direct na de operatie te roken. Mensen die roken zullen daardoor namelijk wel vier weken, moeten wachten voordat ze weer mogen.

Complicaties bij onderooglidcorrectie

In tegenstelling van een bovenooglidcorrectie, zal het littekenen bij een onderooglidcorrectie zich onder de wimpers bevinden. Littekens kunnen in de eerste drie maanden na een operatie strak aanvoelen, maar naarmate de tijd vordert zal dit steeds strakker worden.  Ook na deze operatie kun je ook ziek voelen en koorts krijgen. Verder geldt ook bij deze operatie weer dat rokers minstens vier weken moeten wachten, totdat ze weer mogen roken en volledig hersteld zijn. Tot slot, kan het direct na de operatie lastig zijn om de ogen te openen of sluiten. Als je dit bij de ooglift kliniek aangeeft kun je een zalfje of oogdruppels krijgen om het verdrogen van de ogen tegen te gaan.

 

https://ooglift.nl/