Xtra Producties
Image default
Woning en Tuin

Grasbetontegels voor de oprit

In Nederland verloopt de hemelwaterafvoer niet altijd probleemloos. Doordat veel eengezinswoningen tegenwoordig massaal kiezen voor geheel betegelde achtertuinen, krijgt regenwater onvoldoende tijd weg te trekken in het grondwater oppervlak. Rioleringen krijgen het dus zwaarder te verduren door de betegelde achtertuinen.

Naast dit feit krijgt ook de natuur het zwaarder te verduren door achtertuin betegeling: er blijft steeds minder groen over voor insecten, en dus automatisch ook voor vogels. Ziet u nog wel eens de vertrouwde huismus in de achtertuin? Het is aangetoond, in Nederland neemt de insectenpopulatie steeds verder af.

Geef regenwater kans weg te zakken

U kunt zelf een bijdrage leveren aan een betere afvloeiing van het regenwater en het scheppen van meer groen rond uw woning. Dit kunt u doen door gebruik te maken van grasbetontegels. Grasbetontegels kennen openingen in de tegels, waardoor letterlijk het gras kan groeien. De tegels zijn daarnaast voorzien van groeven, zodat het water gemakkelijk kan afvloeien.

Ondanks deze openingen, zijn de tegels gemakkelijk in het gebruik en goed te bewandelen. Rond de eigen woning wordt vooral gebruikt gemaakt van deze tegels bij de oprit naar de garage.

Tip: Een veelgebruikte maat grasbetontegels is 40×60.  

Naast het feit dat grasbetontegels een aanwinst vormen voor het milieu, ogen zij subliem. Uw oprit krijgt een groene uitstraling, maar niet te groen; de oprit is gewoon betegeld, maar dan op een milieuvriendelijke basis. 

https://www.betondingen.nl/grasbetontegels-40x60x10cm.html