Xtra Producties
Image default
Dienstverlening

Grote bestanden versturen

Tegenwoordig speelt een groot deel van ons leven zich af op het internet. We gebruiken het niet alleen voor entertainment, maar het wordt ook steeds meer voor werk gebruikt. Het is namelijk een feit dat steeds meer mensen ervoor kiezen om thuis te werken. Dit brengt dan ook meerdere voordelen met zich mee. Het zorgt ervoor dat je minder tijd aan reizen kwijt bent. Bovendien is het ook ideaal voor de werkgever. Deze hoeft dan namelijk minder reiskosten te betalen en er is dan ook meer ruimte in het bedrijfspand. Het brengt al met al verschillende voordelen met zich mee. Maar het punt is dat grote betstanden versturen via internet dan wel een noodzaak wordt. Daarom is veiligheid belangrijk, maar hoe kun jij veilig grote bestanden versturen? In dit artikel gaan wij daar dieper op in.

 

Wetranfser (grote bestanden versturen)

Misschien heb je wel eens van Wetransfer gehoord, maar het kan evengoed zo zijn dat jij hier nog nooit van hebt gehoord. Met Wetransfer is het mogelijk om grote bestanden naar elkaar te versturen. Dit brengt meerdere prachtige voordelen met zich mee. Je kunt namelijk een map met bestanden uploaden. Vervolgens geef jij de link en dan kan de andere persoon ze gemakkelijk downloaden. Het punt is wel dat je dan rekening moet houden met de veiligheid. Gelukkig verwijdert Wetransfer automatisch de bestanden na verloop van tijd. Wetransfer is in de regel gratis, maar als jij echt grote bestanden wil versturen, dan is het aan te raden om een premium account aan te kopen.

De Cloud (grote bestanden versturen)

Een andere manier om bestanden naar elkaar te verzenden is via de Cloud. Het voordeel daarvan is dat je geen extra handelingen hoeft te verrichten. Je kunt namelijk een bestand uploaden en vervolgens ziet de andere persoon uit de Cloud direct dat dit bestand aanwezig is. Het punt is echter wel dat de veiligheid gewaarborgd moet worden. Daarom moet je nooit gegevens en dergelijke rond laten slingeren. Want het blijft wel voor voor een lange periode op het internet staan. Probeer daar dus altijd rekening mee te houden.

 

De beste oplossing

WeTransfer is wellicht de meest bekende oplossing om grote bestanden te versturen. Dit is echter niet waar het voor ontworpen is en het heeft ook meerdere nadelen. Wil je op een veilige manier grote bestanden versturen? Bekijk dan eens professionele partijen als Secudoc. Deze partij is heeft het hun zaak gemaakt om op een echt veilig en versleutelde manier grote bestanden te versturen. Dit betekend dat belangrijke en gevoelige documenten ook verstuurd kunnen worden.