Xtra Producties
Image default
Dienstverlening

ZZP Administratiekantoor

Voor de meeste ZZP’ers is het bijhouden van een correcte administratie geen favoriete bezigheid. Dat is niet zo heel vreemd, als ZZP’ers bent u nou eenmaal een eenpitter. U zult alles zelf moeten doen en het voeren van een goede administratie kost tijd. Die tijd wilt u eigenlijk liever besteden aan belangrijke zaken zoals het binnen halen van nieuwe opdrachten en het werken aan uitdagende projecten. Toch verdient de administratieve kant van uw onderneming net zo veel zorg en aandacht. ZZP Administratiebureau kan u op dat punt volledig ontzorgen.

 

Het belang van een goede administratie

Het voeren van een gedegene administratie is niet alleen de basis van uw onderneming, het is ook een verplichting. De belastingdienst hanteert namelijk strenge regels voor een goede administratie. Deze moet niet alleen correct zijn, u moet ook alle administratieve gegevens zeven jaar lang bewaren. Die regels zijn niet bedacht om het u als ondernemer moeilijk te maken. Een goede en overzichtelijke administratie maakt het namelijk een stuk eenvoudiger om op tijd belastingaangifte te doen. Uiteraard kost het zelf voeren van een goede administratie de nodige tijd. Voor een ZZP’er is het daarom zinvol om te overwegen dit uit handen te geven aan een betrouwbare partner als het ZZP administratiekantoor.

 

Uitbesteding aan een ZZP administratiekantoor 

Het uitbesteden van de bedrijfsadministratie lijkt een extra kostenpost, maar in de praktijk verdient u dit als ZZP’er snel terug. Zo profiteert u van de actuele kennis op tal van gebieden, bovendien kan u de tijd die u anders kwijt bent aan het bijwerken van de administratie nu besteden aan de opdrachten. De directe voordelen van het inschakelen van een ZZP Administratiekantoor zijn talrijk:

  • U heeft een goed overzicht van de werkelijk gemaakte kosten. Deze kan u dan direct vergelijken met de gangbare tarieven in uw branche en met de kosten die u heeft begroot.
  • Een goede administratie geeft u direct inzicht in de eigen onderneming. Zo kan u de winstcijfers in de gaten houden en blijven de kosten beheersbaar.
  • Het debiteurenbeheer is een belangrijk onderdeel van de administratie. Is de boekhouding op orde, dan ziet u direct wat het betalingsgedrag van uw opdrachtgevers is en kan u dit eventueel bijsturen.
  • Een goede organisatie van de administratie laat ook duidelijk zien wat de privé-uitgaven zijn. Zo kan u actief inspelen op toekomstige investeringen.