Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

HELP! HOE KIES IK GORDIJNEN

Het leven is een feest, maar je moet zelf de gordijnen ophangen. Of was het slingers 😊Het uitzoeken van gordijnen is altijd weer een feestje. Of je nu enkel een kamer opnieuw inricht, of dat je een volledige woning opnieuw gaat stofferen. Gordijnen, oftewel raamdecoratie zijn een belangrijke sfeermaker. Dè kers op de taart. Wanneer je een nieuwe gordijn gaat uitzoeken kijk je eerst welke functie het gordijn moet hebben. Bij een gordijn voor de slaapkamer is het best handig als deze ervoor zorgt, dat je lekker donker en ’s zomers koel en fris kunt slapen. Een gordijn voor de woonkamer kan enorm verschillen in functie. Maar de combinatie licht, open en transparantie en de privacy belangrijk, naast het feit dat je graag wil kunnen bankhangen en tv kijken zonder oogverblindende zon in het beeld. Zo wordt hier vaak voor een combinatie gekozen. Overgordijnen met vitrage of inbetween. Maar je kunt ook een vouwgordijn of rolgordijn combineren met een transparant of juist een dicht geweven gordijn. De eerste vraag die je jezelf moet stellen. Wil ik licht in de ruimte of juist blokkeren?

TIPS BIJ HET KIEZEN VAN GORDIJNEN

Het leuke van gordijnen kiezen is natuurlijk, dat je er een bepaalde sfeer mee kunt creëren. Zo kan de kleur grote invloed hebben. Ook het type gordijnstof kan de feestvreugde maken of breken. Kies je een velours gordijn? Dan kies je automatisch voor sjiek & luxe. Terwijl, wanneer de voorkeur een kamerhoge 100% linnen inbetween een stoere, rustieke landelijke look creëert. Zo heeft iedere gordijnstof een eigen look-and-feel. Wanneer je hier zelf weinig feeling mee hebt, vraag het ons dan! Onze stylisten staan te popelen om je mee te nemen in de reis naar de meest smaakvolle keuze in combinatie met jouw interieur. Stuur jouw vraag met eventueel tekeningen/foto’s. We zijn aardig en begrijpen goed, dat jij niet dagelijks nieuwe gordijnen besteld.

ISOLEREN & VOEREN

Wellicht interessant om mee te wegen in de keuze, is het isolerend maken van de gordijnen. De energieprijzen rijzen de pan uit en met een molton of ander type thermisch isolerende voering achter je gordijn kun je eenvoudig fijner en duurzamer binnenklimaat realiseren. Het voeren van de gordijnen is sowieso een belangrijke aanrader. Ze verlengen niet alleen de levensduur, maar kunnen functies aan de gordijnen toevoegen of zelfs verbeteren. Denk aan verduisteren, isolatie o.i.d.. Mooi ook dat wij 100+ kleuren en soorten voering hebben, zo heb je altijd een 100% match voor jarenlang plezier.    

NEW CURTAINS, ENJOY!

123Gordijn, zo eenvoudig kan het zijn. Binnen 1-3 weken een complete metamorfose op maat. Het ultieme genieten kan beginnen!