Xtra Producties
Image default
Bedrijven

Hoe de juiste bedrijfskleding aanschaffen winst kan opleveren?

Als bedrijf wilt u vaak genoeg omzet maken. Helaas maakt u bedrijf ook vaak veel kosten die uiteindelijk zorgen dat de winst een stuk lager ligt. Kosten die zich voordoen zijn contracten, materialen, maar ook het onderhouden van uw werknemers. Als bedrijf wilt u vaak zo min mogelijk kosten maken om zo veel mogelijk winst te maken. Bedrijven vergeten vaak dat goede bedrijfskleding of werkkleding ook belangrijk is en willen daar nog wel is op besparen. Hieronder is te lezen waarom juist investeren in bedrijfskleding meer omzet en winst kan opleveren. 

Prestaties

De juiste kleding kan ook de prestaties van u of uw werknemers verbeteren. Door comfortabele en functionele kleding aan te hebben kan dit ook de productiviteit verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een timmerman. Een timmerman heeft baat bij een broek of jas waar gereedschappen kwijt kunnen. Dit zorgt ervoor dat u als timmerman niet steeds naar de gereedschapskist moet lopen en dus onnodig tijd kwijt bent om spullen te pakken. Ook kan fijne kleding en mooie kleding ook zorgen voor een bepaalde trots bij een werknemer. Als u mooie kleding aan hebt dan bent u als werknemer ook zelfverzekerder en dat kan ook helpen om betere prestaties te behalen.

Professionaliteit

Door de juiste werkkleding aan te schaffen, en ook werkkleding aan te schaffen die voor iedereen het zelfde is, zorgt u ook voor een professionele uitstraling. Als u als bedrijf bij een klant komt met een amateuristisch houding komen er ook twijfels en kan het zomaar zijn dat een klant niet graag u weer in huurt voor een nieuwe klus. Dit ligt natuurlijk ook aan de kwaliteit van de uitgevoerde klus.

Reclame

Naast het investeren in comfortabele en functionele kleding om de prestaties te verbeteren, kan de bedrijfskleding of werkkleding ook een reclame tool zijn. Als u ervoor zorgt dat uw kleding professioneel is dan is dat al goed voor de herkenbaarheid. Wat u ook kan doen is uw bedrijfskleding bedrukken met een logo, merknaam of een slogan. U kunt ervoor kiezen om allemaal marketingcampagnes op te zetten en dat kost allemaal geld, maar uiteindelijk moeten uw werknemers het werk leveren en is het vaak effectiever om daar op in te zetten. Uiteindelijk zijn de kosten dus ook lager dan al die marketingcampagnes.

Bedrijfskleding bestellen?

Misschien bent u nu overtuigd en wilt u ook bedrijfskleding gaan aanschaffen, dan is het goed om naar de vorige punten te kijken, maar ook naar wat andere zaken. Ten eerste moet u budget vrijmaken voor het bestellen van werkkleding. Als u dit heeft gedaan kunt u kijken naar kortingen die er mogelijk zijn om de kosten nog wat te drukken. Daarnaast is het vaak ook zo dat bij een grotere aantal bestellen u ook korting krijgt. Daarnaast is het ook handig, en helaas gaat dit extra geld kosten,  om meerdere sets kleding aan te schaffen voor uw werknemers. Voor alle weersomstandigheden is het fijn om de juiste kleding te hebben. Ook is het handig om niet een bepaalde collectie te bestellen die limited edition is. Dit is niet handig omdat er misschien nieuwe werknemers komen en die kunnen dan in verschillende kleding komen dan de bestaande werknemers. Dit komt niet professioneel over.