Xtra Producties
Image default
Bedrijven

Je kind mag naar de kinderopvang

Je kind is oud genoeg om naar de kinderopvang te gaan. Natuurlijk spannend als ouder zijnde, maar voor je kind is het ook wel weer goed. Je kind wordt op deze manier spelenderwijs wegwijs gemaakt om om te gaan met andere kindjes. Zo kan je kind dadelijk zonder zorgen naar school. Om een goede keuze te maken is het logisch dat je als ouder overal gaat kijken, bij iedere kinderopvang in de buurt. Je wil natuurlijk dat er een klik is met de kinderopvang voor jezelf, maar je wil ook dat je kind zich er thuis voelt. Wanneer je kind zich er thuis voelt dan zal de ontwikkeling veel sneller gaan, doordat hij of zij zich op het gemak voelt bij de medewerkers van de kinderopvang. Neem alle tijd om te oriënteren en maak daarna de juiste keuze.

 

Voordelen

Voor je kind is het naar de kinderopvang meestal voornamelijk heel leuk. Naast dat het leuk is, biedt het ook voordelen. Naast dat het misschien handig is om je kind erheen te brengen als je moet werken, is het enorm goed voor de taalontwikkeling. Je kind komt met andere kinderen in aanraking. Kinderen beginnen dan vaak gezellig te brabbelen. Ook het zingen van liedjes, wat op de kinderopvang regelmatig wordt gedaan bevordert de taalontwikkeling. Aan de hand van spelletjes en liedjes wordt de taal dus verder ontwikkeld. Niet alleen de taal wordt zo ontwikkeld, maar ook de kennis van seizoenen, feestdagen en dingen uit de natuur. Deze komen namelijk vaak voor in de liedjes en de spelletjes. Daarnaast speelt je kind samen met andere kinderen, waardoor je kind leert delen en waardoor je kind ook leert van de andere kinderen. Als laatste leert je kind normen en waarden. Kinderen kijken naar elkaar, terwijl ze spelen leren ze wat normaal is en hoe ze rekening houden met een ander.

 

Volgen

Natuurlijk mis je misschien van alles als je kind op de kinderopvang is. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Doordat er een ouderportaal is kun je zien wat er gedaan is die dag met je kind en hoe het ging. Zo kun je ook de ontwikkeling van je kind daar zien en kun je erover in gesprek met de medewerkers als er iets belangrijks aan de hand is.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/