Xtra Producties
Image default
Groothandel

Led achterlichten en de wetgeving hieromtrent

Het zal u niet zijn ontgaan dat led als lichtbron enorm in opkomst is. Dit type verlichting wordt op steeds meer verschillende manieren toegepast. Ook led achterlichten weten veel autobezitters te bekoren. Alhoewel ze wat lastiger te installeren zijn dan de traditionele halogeenlampen, staat daartegenover dat u op helder licht en een product met een duurzaam karakter kunt rekenen. Voorheen overwoog men de aanschaf van led achterlichten vooral wanneer het bestaande achterlicht defecten vertoonde. Nu wacht men daar lang niet altijd meer op.

Keurmerk en andere regels

Er bestaan veel vragen betreffende de wetgeving omtrent led achterlichten. De regels stellen anno nu dat alle led autoverlichting van een E-keurmerk dient te zijn voorzien om met het voertuig op de openbare weg te kunnen rijden. Ook dient deze op de juiste manier te zijn afgesteld, om onder andere problemen bij een apk-keuring te voorkomen. Ook geldt dat led achterlichten enkel kunnen worden gebruikt door auto’s die daar de juiste fitting voor hebben. Goedgekeurde ledlampen voor reeds langer bestaande armaturen bestaan er dus niet.

Dé specialist in autoverlichting

Ledlampen voor uw auto zonder E-keurmerk kunnen worden gemonteerd in voertuigen die op eigen terrein of binnen een gesloten circuit worden gebruikt. Verlichting van de hoogste kwaliteit vindt u bij Autolampen.nl, die zich dé specialist in autoverlichting mag noemen. De webwinkel is officieel partner van Osram en geautoriseerd dealer van Philips en weet producten dankzij de rechtstreekse inkoop bij deze producenten voor een scherpe prijs aan te bieden. De online shop is onderdeel van Harteveld Automaterialen BV, dat reeds sinds 1953 bestaat.

Snelle levertijd en hoogwaardige klantenservice

Naast led achterlichten zijn ook xenonlampen en de traditionele halogeenlampen bij Autolampen.nl verkrijgbaar. De webshop informeert u uitgebreid over het gebruik van ledlampen en de geldende wetgeving. In principe kunt u deze artikelen dus als ‘off road’ verlichting gebruiken. U kunt rekenen op een snelle levertijd en hoogwaardige klantenservice.

https://www.autolampen.nl/