Xtra Producties
Image default
Woning en Tuin

Met deze tips organiseer jij dé bbq bij jou thuis

De eerste zomerse dagen hebben wel al gehad en de echte zomer moet nog komen. Hoogste tijd om met jouw maten in de achtertuin te gaan bbq’en. Een echte mannen bbq organiseren vereist natuurlijk wel een beetje aandacht. Je wilt het namelijk wel goed in orde hebben als jouw maten bij jouw komen bbq’en. Daarom in dit bericht met wat bbq inspiratie.

Welk soort bbq gebruik je?

Het eerste dat belangrijk is bij deze bbq inspiratie is het soort bbq dat je gaat gebruiken. Je kunt kiezen dus elektrisch, gas en kolen. De ervaring leert wel dat de meeste mannen fan zijn van de ouderwetse kolen bbq. Het duurt misschien wat langer maar geeft wel de echte bbq ervaring. De smaak van het houtskool dat meekomt kan elke man waarderen. Zelf een bbq bouwen is ook een optie. Vooral bij kolen heb je oneindig veel mogelijkheden. Zelf een bbq bouwen is niet eenvoudig. Maak van tevoren een goed plan.

Zorg voor het juiste vlees

De meeste mannen zijn liefhebber van een goed stuk vlees. Goed vlees kun je niet overal krijgen. Je kunt de lokale supermarkt in lopen en daar het karretje volgooien. Dit is vaak niet het vlees dat jouw maten echt lekker zullen vinden. Ga dus voor het vlees naar de echte slager. Dit vlees vinden jouw maten veel lekkerder en ziet er ook beter uit. Vraag van tevoren voor de zekerheid altijd of er vegetarische mensen komen.

Drankjes voor bij de bbq

Natuurlijk zorg je er vanzelfsprekend voor dat jij sowieso een koelkast vol ijskoude pils hebt. Niets is lekkerder dan in de zon zitten met een goed stuk vlees en een koud pilsje. Er zijn nog wel meer drankjes die goed zijn bij de bbq. Verschillende soorten speciaal bier doen het altijd goed bij bbq gerechten. Menig man zal ook altijd een lekker glas whisky niet afslaan tijdens zo’n heerlijke zomeravond.

Muziek hoort erbij

Je hoeft natuurlijk niet de hele buurt ermee lastig te vallen maar zorg voor een beetje muziek. Een kleine speaker met een bluetooth functie zorgt al voor een hoop extra beleving. Iedereen kan koppelen met dit apparaat en je hoort de hele avond afwisselende muziek. Beter wordt het niet.