Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

Op kamers wonen: 4 handige tips

Het is zo ver: jij (of je zoon of dochter) gaat op kamers wonen. Een leuk en spannend avontuur, waar veel bij komt kijken. Waaronder de verhuizing naar de nieuwe kamer. Welke spullen heb je allemaal nodig? Hoe maak je de kamer gezellig? In deze blog geven we je vier handige tips die het voor jou nét iets makkelijker maken om het verhuizen goed te laten verlopen. Van het aanschaffen van meubels tot het verhuizen van spullen.

1. Vloer en gordijnen

Om te beginnen is het belangrijk dat de basis van de kamer goed is. Dat begint met een vloer en gordijnen. Misschien ligt er van de vorige bewoner nog wel een vloer in de kamer en kan deze voor een voordelige prijs overgenomen worden. Als dit niet het geval is, kun je het beste een nieuwe vloer kopen bij de bouwmarkt. Kies je voor laminaat, pvc of toch voor tapijt? Daarnaast zijn gordijnen of andere soorten vitrage van belang. Er moet goed in de kamer geslapen kunnen worden. Soms kunnen de gordijnen ook overgenomen worden van de vorige bewoner. Let bij het aanschaffen van nieuwe gordijnen altijd goed op de afmetingen.

2. Maak een lijstje

Voordat je al je spullen gaat kopen, is het handig om een lijstje te maken met alles wat je nodig hebt. Je denkt al snel aan meubels, maar heb je ook al gedacht aan glazen, schoonmaakspullen of bestek? Per studentenhuis verschilt het wat je zelf aan moet schaffen. Maak daarom een lijstje met alle spullen die je nodig hebt, zodat je goed voorbereid je inkopen kunt doen.

3. Tijd om te winkelen

Zodra je een lijstje hebt gemaakt, is het tijd om alles in te kopen. Veel mensen gaan direct naar de grote winkels om aankopen te doen, maar ook in kringloopwinkels vind je veel handige en bruikbare items. Vaak zijn deze spullen veel goedkoper. Daarnaast is het ook beter voor het milieu om spullen opnieuw te gebruiken.

4. Verhuizen

Zodra je al je aankopen hebt gedaan, is het tijd om alles te verhuizen. Dit kan een hele klus zijn, vooral als veel spullen een lange afstand moeten afleggen. Plateau aanhangers zijn daarom erg geschikt: er passen veel spullen op die je eenvoudig vervoert van A naar B. Veel woonplezier!

https://www.aanhangwagendirect.nl/