Xtra Producties
Image default
Winkelen

Tips om een baby armbandje aan te schaffen

Baby armbandjes zijn het schattigste cadeau dat je een pasgeboren kindje kan geven. Kleine schakeltjes, kraaltjes of pareltjes vormen een mooi sieraadje dat om de pols van de kleine past. Soms met een verlengkettinkje, zodat het meegroeit als ze wat groter worden. Maar waar moet je op letten als je zoiets gaat kopen?

 

Belangrijk om te weten

De pols van een baby is erg klein. Je ben dan ook snel geneigd om een te grote maat te kopen. Het beste is om de pols van een kleintje op te meten en er 1 cm bij op te tellen. Maar als het een verrassing is dan kan dat natuurlijk niet. Ga dan uit van de volgende maten:

  • newborn 10 cm
  • vanaf 3 maanden 11 cm
  • vanaf 6 maanden 12 cm
  • vanaf 1 jaar 13 cm

Maar dat kan per kindje dus enorm verschillen. Kies daarom voor een armbandje dat een verleng mogelijkheid heeft, met extra schakeltjes om het ruimer te stellen.

Waar koop je baby armbandjes?

Je kan natuurlijk elke juwelier in de buurt binnenstappen, maar dan kom je vaak niet verder dan zo’n plaatarmbandje dat je nog wel kent uit je eigen jeugd. Soms nog met een vage naam gravering. Misschien heb je er zelf nog wel een in je sieradenkistje liggen. Wil je een wat bijzonderder exemplaar, kijk dan eens bij de baby armbandjes van LOVY.

Laura van LOVY maakt alle sieraden zelf, van echt zilver en sterke materialen. Je kan ze online bestellen in haar webshop en dan heb je de keuze uit een groot aantal ontwerpen. Je kan zelfs een naam laten toevoegen aan de armbandjes. Ze heeft alle maten, van newborn tot volwassene en op die manier kan je ook mooie moeder-dochter-sets samenstellen.

Cadeau geven

In de meeste gevallen is het een cadeautje, iets dat je meeneemt als je op kraambezoek gaat. Laat het mooi inpakken (bij LOVY doen ze dat altijd) en schrijf een mooie tekst op een kaart. Succes gegarandeerd zo’n baby armbandje en het is meteen een mooi aandenken aan de geboorte van de baby.