Xtra Producties
Image default
Auto's en Motoren

Het kopen van een Renault Captur

Een Renault Captur kopen lijkt in eerste instantie een eenvoudig klus, maar in werkelijkheid is dit toch een stuk complexer. In deze autoblog zullen we kort stilstaan bij een aantal punten waar je rekening mee moet houden als jij een Renault Captur wilt aanschaffen. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken.

Vergelijk altijd diverse auto’s

Zodra je jouw droomauto hebt gevonden wil je deze direct aanschaffen. Het is echter aan te raden om diverse modellen met elkaar te vergelijken zodat je de beste prijs-kwaliteitsverhouding krijgt. Hierbij is het dus belangrijk om naast de prijs ook naar de opties te kijken, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk waarde voor je geld. Vergelijk de auto’s en kies een top drie. Vervolgens is het aan te raden om van de drie beste aanbieders een proefrit aan te vragen.

Het aanvragen van een proefrit

Het is nooit aan te raden om blind op de advertenties te vertrouwen, je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat de door jouw gekozen auto voldoet aan jouw verwachtingen. Om dit te toetsen is het altijd aan te raden om een proefrit aan te vragen. Tijdens een proefrit heb jij een moment met de auto zelf. Hierbij is het advies om goed te kijken of je geen gekke dingen tegenkomt zoals vreemde geluiden. Mocht dit wel het geval zijn, dan is het advies om naar een andere aanbieder te gaan. Hierdoor weet je zeker dat je de beste auto uitkiest. Mocht tijdens een proefrit toch iets mankeren, maar ben je zo verliefd op de auto? Dan is het advies om te onderhandelen met de aanbieder. Je kunt ervoor kiezen om korting te krijgen, maar je kunt ook eisen dat jouw constatering wordt verholpen voordat je de auto aanschaft. Hierdoor kun je alsnog genieten van de door jouw gekozen auto.