Xtra Producties
Image default
Woning en Tuin

Werken en slapen in de slaapkamer. Kan dat wel? Lees deze slimme tips

Niet iedereen heeft ontzettend veel ruimte in huis en het kan dan ook vrij lastig zijn om een inrichting te hebben die leuk is, maar daarnaast ook efficiënt is. Helemaal nu we steeds meer thuis gaan werken door de huidige omstandigheden. In deze tekst gaan we daarom een kijkje nemen bij hoe je de slaapkamer zo efficiënt mogelijk kunt inrichten waardoor je er plezier van hebt, maar ook de slaapkamer eventueel kunt gebruiken als ruimte om thuis te werken.

Wat is belangrijk bij een thuiswerkplek op de slaapkamer?

Allereerst is het heel belangrijk om werk en privé gescheiden te houden en dan al helemaal wanneer we kijken naar de slaapkamer. Een mens heeft namelijk rust nodig in zijn leven en heeft daardoor genoeg slaap nodig. Wanneer je onvoldoende slaapt, kunnen er vervelende klachten ontstaan die je natuurlijk het liefste wil voorkomen. Wanneer je op dezelfde plek gaat werken als waar je slaapt, kan het maar zo gebeuren dat de nachtrust veel minder wordt en dat je dus veel slechter slaapt. Als eerste tip is het dus belangrijk dat je het werk- en slaapgedeelte zoveel mogelijk scheidt. Mocht het niet lukken om hiervoor twee kamers te gebruiken, is het dus ontzettend belangrijk om dit op een andere manier voor elkaar te krijgen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een afscheiding tussen het bed en de werkplek te maken. Er zijn verschillende scheidingen die je neer kunt zetten wanneer je wilt slapen zodat je het bed niet associeert met werk en andersom.

Een werkplek op de slaapkamer bij weinig ruimte

Dan is het nog zo dat je voldoende ruimte moet hebben op de slaapkamer om zowel een werk- als slaapplek te maken. Ook dan is het belangrijk dat je kiest voor meubels die bijvoorbeeld op te klappen zijn. Er zijn bijvoorbeeld bureaus die je tegen de muur kunt klappen wanneer je klaar bent met werken. Op die manier kun je dus alsnog een werkplek creëren, maar dan zonder dat je alle ruimte kwijt bent in de kamer. Ook andersom is dit mogelijk. Je kunt er voor kiezen om een bed te nemen welke in te klappen is wanneer je uitgeslapen bent. Op die manier zou je dan weer voldoende ruimte kunnen creeren om een werkplek in de kamer te krijgen waar je vervolgens aan kunt thuiswerken. Het is dus zelfs bij weinig ruimte nog goed mogelijk om een werkplek te maken.

Niet te veel afleiding

Als laatste is het belangrijk dat je je niet teveel laat afleiden. Dit geldt zowel voor het slapen als het werken. Wanneer je constant een tv hebt aanstaan, is het lastig om te werken, maar krijg je ook weer het probleem als bij tip 1 dat de slaapkamer gezien wordt als iets anders dan een plek om te slapen. Kies dus voor een rustige inrichting en zet niet al te veel spullen neer die er voor zorgen dat je afgeleid raakt. Op die manier kun je werken en slapen.