Xtra Producties
Image default
Industrie

Alles wat je moet weten over hydraulische olie

Heb jij al eens gehoord van hydraulische olie? Veel mensen weten niet dat het bestaat of kennen er niets van. Toch kan het voor veel voordelen zorgen in onder andere het transport van energie. Voordat je overgaat tot een aankoop is het echter wel noodzakelijk dat je weet wat er allemaal te vinden is. Tevens moet je gaan kijken naar de verschillende specialisten waar je jouw olie aan kunt schaffen. Neem daarbij ook specialist Olieonline mee in de zoektocht. Maar welke verschillende oliën zijn er eigenlijk? Onderstaande informatie laat jou zien wat er allemaal mogelijk is en hoe je een goede keuze maakt.

 

Hydraulische olie kent veel toepassingen

Hydraulische olie is onmisbaar als je een hydraulische installatie gebruikt. Het zorgt er namelijk voor dat energie getransporteerd kan worden. De olie kan echter meer dan alleen energie transporteren. Pomplagers, ventielen en componenten kunnen namelijk gesmeerd worden. Hierdoor vindt er geen slijtage plaats. Ook kunnen systemen gekoeld worden, wordt alles beschermd tegen corrosie en kan vuil afgevoerd worden. Wanneer je twee nauw passende delen wilt afdichten, kan deze olie ook dienst leveren. Je hebt dus veel verschillende mogelijkheden als je de olie in handen hebt.

 

De risico’s van de verkeerde viscositeit

Je moet dan wel gaan kijken naar de juiste viscositeit van de hydraulische olie. Dit is de vloeibaarheid en het is afhankelijk van de temperaturen welke je nodig hebt. Als de olie te warm wordt, heb je een lage viscositeit. De smeerfilm kan hierdoor verslechterd worden en je hebt een toename van lekken. Te dikke olie zorgt er weer voor dat onder andere het systeem aanzienlijk vertraagd wordt. Ook hier moet je dus goed over na gaan denken en kijken welke je uiteindelijk aan moet schaffen. Er bestaan er drie die veel gebruikt worden.

 

Het gebruik bepaalt de olie

Bij hydraulische olie is de H46 de meest gebruikte. Deze is namelijk geschikt voor de meest voorkomende systemen Je bent hierdoor voorzien van een toegankelijke olie. Wel moet je er dan rekening mee houden dat er ook nog andere systemen zijn, die wel een andere viscositeit behoeven. Je kunt dan gaan kijken naar H32 of H68. De hoogste wordt normaal gesproken alleen gebruikt bij kranen, de luchtvaart en graafmachines. De laagste is ook niet overal voor te gebruiken. De handleidingen van de systemen geven vaak aan wat de juiste is voor een goede werking.

 

Aan de slag voor een betere bedrijfsvoering

Hydraulische olie moet dus altijd zorgvuldig uitgekozen worden. Hoe meer je erop gaat letten, hoe beter alle systemen gaan werken. Wanneer je niet precies weet wat je nodig hebt, is het altijd aan te raden om te bekijken wat er in de productomschrijving staat. Hierdoor weet je namelijk beter wat je kunt verwachten en op welke manier je ermee aan de slag kunt gaan. Na een goed onderzoek kun je ervoor zorgen dat je geen verkeerde aankoop meer kunt maken. Vanaf dat moment kun je jouw processen versnellen en een hogere winst behalen. Ga naar OlieOnline.nl. Dé olie groothandel op het gebied van smeermiddelen voor iedere toepassing in elke sector.