Xtra Producties
Image default
Eten en drinken

Het consumeren van drinken op de werkvloer

Er zijn maar vier landen waar een gemiddeld persoon meer koffie drinkt dan in Nederland. Een gemiddelde Nederlander drinkt zo´n 4,2 koppen koffie op een doordeweekse dag. Nederlanders staan dagelijks dus meerdere keren bij de koffieautomaat, maar gebruiken zij al die keren dezelfde mok? Gebruiken ze nog plastic bekertjes? Kartonnen bekertjes? Wat heeft een bedrijf nou eigenlijk aan bedrukte glazen en bekers.

Mokken

Feit is dat op veel werkplekken nog plastic of kartonnen bekertjes worden gebruikt om koffie uit te drinken. Vooral ook in de bouw waar ze een mobiele keet meehebben worden vaak nog plastic bekertjes gebruikt. Goed voor het milieu zijn deze natuurlijk niet. Kartonnen bekers zijn al beter voor het milieu, maar heeft een bedrijf er niet voordeel aan om mokken aan te schaffen? Het verschilt natuurlijk per bedrijf of dit handig is of niet. Bedrijven met ongeveer twintig werknemers of minder kunnen voordeel halen uit mokken. Vanwege het lagere aantal werknemers kunnen het aantal mokken met gemak in de vaatwasser en anders is het een kleine moeite om af te wassen. Voor grotere bedrijven wordt dit lastiger. Stel er is een bedrijf met honderd werknemers, is het dan nog wel handig om mokken en bekers te hebben? Hoe komen die aan het einde van de dag schoon? Er kunnen natuurlijk meerdere rondjes met de vaatwasser gedraaid worden, meerdere vaatwassers aanwezig zijn, er moet een fanatiek afwasser zijn of de regel moet bestaan dat ieder zijn eigen vaat schoon maakt.

Bekers

Een gemiddeld mens heeft 1,5 – 2 liter water per dag nodig. Iemand met een kantoorbaan van acht uur per dag moet er dus voor zorgen dat hij op de werkvloer genoeg water binnen krijgt. Water drinken uit goedkope kartonnen of plastic bekertjes is wat armoedig, dus om stevige bekers op de werkvloer te hebben is een goede optie. Goede stevige bekers zullen ervoor zorgen dat de werknemers liever water drinken, dan wanneer zij uit het goedkoopste plastic bekertje moeten drinken. Dit is goed voor de gezondheid van de werknemer en dit kan zich uiten in de prestaties.

Het kan dus geen kwaad om eens goede plastic bekers te bedrukken met een tekst of logo van uw bedrijf. Naast dat ze bruikbaar zijn voor uw eigen werknemers, zijn deze artikelen ook uitstekend als relatiegeschenken. Wanneer uw bedrijf bijvoorbeeld een fijne samenwerking heeft met een ander bedrijf, kunt u op bekers een soort bedankje laten printen met wat kleiner uw bedrijfsnaam. De ontvangers zullen de bekers waarderen en u maakt als bedrijf ook positieve reclame.