Xtra Producties
Image default
Media

Laat een instructievideo maken voor jouw bedrijf

Instructievideo laten maken voor jouw bedrijf

Onnodige uren verbranden op het beantwoorden van dezelfde vragen, verschil in uitleg van de veiligheidsregels, taalbarrières… pak het aan door een instructievideo te laten maken. Zo kun je jouw klantenservice ontzorgen, creëer je uniforme instructies en zorg je ervoor dat iedereen jouw instructies begrijpt, ongeacht afkomst, taalvaardigheid of niveau. Op gebied van veiligheid verklein je daarnaast de kans tot incidenten op de werkvloer. Waarom? Omdat is aangetoond dat 40% van de werkincidenten gebeurt in de eerste drie maanden van een nieuw werkverband. Werknemers zijn dan nieuw, begrijpen nog niet alles, maar durven het vaak niet te vragen of er is sprake van een taalbarrière. Door een instructievideo te maken zijn ze niet gebonden aan één moment waarop ze instructies krijgen, maar kunnen ze dit in hun eigen tempo doen. Weten ze het even niet meer? Dan kunnen ze de video gewoon opnieuw bekijken. Maar zo’n video werkt alleen als hij goed in elkaar zit. Een instructievideo laten maken is echt een vak apart en je moet weten wat je doet. Schakel daarom een professionele partij in die jouw instructievideo gaat maken, zoals videomarketingbureau ZoomWorks.

Mogelijkheden voor een instructievideo laten maken

Bij ZoomWorks weten ze als geen ander hoe je een succesvolle instructievideo maakt. Die toegankelijk is voor iedereen, instructies helder uitlegt zodat ze blijven hangen, én hoe je deze slim in kunt zetten. Een interessante smaak is het toevoegen van interactiviteit aan jouw instructievideo. Bijvoorbeeld het stellen van vragen aan het eind van de video, over de inhoud en instructies die ze zojuist gezien hebben. Door vragen te stellen kun je toetsen of jouw kijkers de instructies écht hebben begrepen en blijven de instructies langer hangen. Mensen onthouden dingen immers goed wanneer ze het zien, maar nóg beter wanneer ze er iets mee moeten doen.

Doorlooptijd van een instructievideo laten maken

Wanneer je een instructievideo wilt laten maken ben je vast ook benieuwd hoe lang het duurt voordat jouw instructievideo klaar is. Snappen we. Er bestaat echter geen magisch antwoord op, want iedere instructievideo is maatwerk. En vraagt dus om een andere aanpak met een ander aantal uren. Het versimpelen van complexe materie, filteren van informatie tot de kern, bedenken van een script, voorbereiden van opnames, filmen en het bewerken van het materiaal tot een heldere instructievideo zijn allemaal factoren die meespelen in de doorlooptijd van een instructievideo laten maken. Vergeet ook het toevoegen van interactiviteit niet. Als we kijken naar het gemiddelde dan duurt een instructievideo vaak rond de zes weken.

Meer weten over een instructievideo laten maken bij ZoomWorks?

Wil je meer informatie over een instructievideo laten maken bij videomarketingbureau ZoomWorks? Twijfel niet langer en neem gewoon contact met ze op! Of neem eerst een kijkje op hun website. Daar kun je veel voorbeelden vinden van instructievideo’s en andere video- en animatieproducties die ze hebben gemaakt. Laat je inspireren!

https://zoomworks.nl/instructievideo-laten-maken/