Xtra Producties
Image default
Bedrijven

Waar kun je heen met jouw bedrijfsafval in Breda en omgeving?

Voor het sorteren en afvoeren van afval aan huis kun je vaak gebruik maken van de door de gemeente aangeleverde middelen, zoals containers voor GFT-afval, containers voor restafval, zakken voor plastic afval en nog vele andere opties. Wanneer je een eigen bedrijf hebt met veel afval kan het zijn dat je zelf voor andere oplossingen moet zorgen. Wij leggen je uit hoe het zit. 

Strenge regels

Het is allereest belangrijk om te onthouden dat bedrijfsafval strikt gereglementeerd wordt door de overheid. Bedrijven zijn verplicht om hun afval op een verantwoorde manier te verwerken en om te voldoen aan de wetgeving in hun gemeente. Dit betekent dat bedrijven zich moeten houden aan de regels voor verwerking, transport, opslag en rapportage van afval.

Het huren van een rolcontainer

Voor het sorteren en het verwerken van jouw bedrijf is het mogelijk om een rolcontainer te huren in Breda. Wanneer je een container gaat huren zijn er een aantal zaken om rekening mee te huren. Zo moet je nadenken over de grootte van jouw container. Hoeveel afval verwacht je te verzamelen in de periode tussen het leegmaken van de container? Houd daarbij ook rekening met de plek waar de container moet komen te staan. In de meeste gevallen passen alleen containers met een maximale inhoud van 660 liter nog door een normale deur.

Soorten containers

Daarnaast is het belangrijk om je te oriënteren in de soorten afval die je wilt afvoeren. Veel bedrijven hebben bijvoorbeeld een grote hoeveelheid papier en karton afval, in de vorm van kartonnen dozen en andere verpakkingsmaterialen. Voor dit soort afval is een speciale container te huren. Wanneer je papier wilt weggooien dat vertrouwelijke informatie bevat kun je hier een archiefcontainer voor huren.

Ook voor ander afval zijn speciale containers te huur namelijk een restafvalcontainer voor niet recyclebaar afval, een glascontainer voor glazen flessen en potten en een container voor organisch afval, zoals groente en fruit.

 Welke containers je nodig hebt is dus met name afhankelijk van de aard van je bedrijf en de ruimte die je tot je beschikking hebt. Door afval op de juiste manier te recyclen ga je er op een verantwoorde manier mee om.