Xtra Producties
Image default
Financieel

Geld lenen voor een nieuwe badkamer

Geld lenen voor een nieuwe badkamer

Als je je badkamer wilt gaan verbouwen dan kunnen daar hoge kosten mee gemoeid zijn. Een nieuwe douchecabine plaatsen is meestal nog wel te overzien. Maar als de hele badkamer moet worden gemoderniseerd is het een ander verhaal. Je kunt bij veel geld verstrekkers een lening afsluiten voor een nieuwe badkamer. Deze lening kun je soms in de vorm van een hypotheek afsluiten waardoor de rente aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.

Waar vind ik de goedkoopste leningen?

Voordat je een lening gaat afsluiten voor een nieuwe badkamer is het verstandig om meerdere lening verstrekkers met elkaar te vergelijken. Je kunt geld lenen op leningen.nl. Hier kun je niet alleen leningen met elkaar vergelijken, je kunt ook direct een lening afsluiten op de website van de desbetreffende kredietverstrekker. Kijk bij het afsluiten van een lening niet alleen naar het rentepercentage maar vergelijk ook de afsluitkosten. Deze kunnen flink verschillen waardoor je met een lening met een iets hogere rente soms toch nog voordeliger uit kunt zijn.

Kan ik geld lenen als ik al eerder een lening heb afgesloten?

Als je al eerder geld hebt geleend dan kun je zeker in aanmerking komen als je geld wilt lenen voor een nieuwe badkamer. Je kunt hiervoor een persoonlijke lening oversluiten. Dit is vaak voordeliger, en bovendien heb je dan nog maar 1 lening die je hoeft af te lossen, dat is een stuk overzichtelijker dan wanneer je maandelijks moet betalen aan meerdere schuldeisers. Maak wel altijd een financieel overzicht voor jezelf om te bepalen of je de aflossing van de lening kunt betalen. Houd er wel rekening mee dat al je schulden en verplichtingen bij de afweging worden meegenomen als je een verzoek doet voor een nieuwe lening waarbij je een lopende lening wilt oversluiten.

Wanneer kan ik beginnen met de nieuwe badkamer?

Het is natuurlijk verstandig om eerst de goedkeuring voor de aanvraag van je lening af te wachten voordat je verplichtingen aangaat voor het verbouwen van je badkamer. Als je al een offerte hebt getekend voor een nieuwe badkamer terwijl de aanvraag voor je lening nog niet is goedgekeurd zit je daar vaak wel aan vast, ook als blijkt dat je aanvraag voor een krediet wordt afgewezen. Je kunt natuurlijk wel een kostenbegroting laten maken, zodat je weet hoeveel geld je moet lenen als je een nieuwe badkamer wilt laten installeren. Zo voorkom je dat je in de problemen komt bij de financiering van je verbouwingsplannen.

 

https://www.leningen.nl/