Xtra Producties
Image default
Boeken en Tijdschriften

Dit kennishuis helpt je je boek te promoten

Ben je werkzaam bij, of eigenaar van, een uitgeverij en heb je hulp nodig bij de promotie van je boek? Dan is De Vrije Uitgevers jouw nieuwe zakelijke partner. Dit kennishuis staat niet voor of achter je, maar juist naast je. Deze professionals hebben verstand van zaken en adviseren je onder andere over de verkoop in boekhandels, marketing, events, persbenadering en tours. Het is bijvoorbeeld zeer verstandig om per boektitel € 750,- te reserveren voor marketingdoelen. Hiermee kan je de pers, de boekhandel én de consument informeren over je boek en houd je ruimte over om een socialmediacampagne op te stellen en een kleine beeldbank te creëren. Mocht dit je niet lukken, neem dan extra kosten mee in je budget zodat je marketingondersteuning in kan schakelen. Dit kennishuis helpt je graag verder.

Een boek maken: maak het jezelf gemakkelijk

Voordat de promotie van je boek überhaupt ter sprake komt, moet je natuurlijk eerst je boek maken. Dit valt of staat bij een sluitende begroting en een perfecte voorcalculatie. Je wilt natuurlijk winst maken en daarom is het belangrijk om aan te houden dat je productieprijs vier tot vijf keer over de kop moet gaan om tot een verkoopprijs te komen. Wil je je boek laten vertalen? Dit kennishuis werkt samen met een grote groep vertalers die ongeveer 70% van alle talen kunnen. Neem dit natuurlijk wel weer mee in je begroting. De Vrije Uitgevers neemt je graag bepaalde zaken uit handen en voorziet je van gedegen advies.

Tijd voor de verkoop

Je boek is gemaakt, het marketingplan is opgezet en misschien al live, dan is het nu tijd voor de boekdistributie. Via dit kennishuis kan je de kosten drukken, omdat zij inmiddels met meer dan 400 uitgevers zijn aangesloten bij het Centraal Boekhuis. Het Centraal Boekhuis is een distributiecentrum voor boeken en levert keer op keer uitstekend werk. Neem eens contact op met De Vrije Uitgevers om meer te ontdekken!