Xtra Producties
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kun je allemaal zien tijdens een bezoekje aan Amsterdam? Wat maakt de stad zo fascinerend?

Amsterdams stedentrips zijn beroemd om de verkeerde redenen. Tuurlijk, het is tot nu toe liberale drugswetten en de populaire rosse buurt helpen om een bepaald soort reiziger aan te trekken. Maar in werkelijkheid is er veel meer in Amsterdam. De fascinerende mix van geschiedenis, cultuur en architectuur maakt het tot een van de beste plekken in Europa voor een ontspannen, gezinsvriendelijk uitje. Als u nog nooit eerder in Amsterdam bent geweest, dan is hier een voorproefje van wat u kunt verwachten.

{{youtube}

Weet je al iets over de historische binnenstad van Amsterdam?

Met meer dan 7000 geregistreerde historische gebouwen is de Amsterdamse binnenstad een van de grote historische opslagplaatsen van Europa. Het Oude Centrum wordt gekenmerkt door zijn middeleeuwse houten huizen en een beroemde gesloten binnenplaats, het Begijnhof, die vrij toegankelijk is. Andere belangrijke gebieden in Amsterdam zijn de Jordaan, een historisch arbeiderswijk die recentelijk is gentrified, en de kenmerkende grachtengordel, die teruggaat tot de 17e eeuw.

Een van de bekendste kenmerken van Amsterdam zijn natuurlijk de windmolens, die zich grotendeels concentreren in het westen van de stad. Als het uw eerste bezoek aan Amsterdam is, is de molen De Gooyer een goede plek om te beginnen, omdat hij niet te ver van het centrum ligt dicht in de buurt bij bungeejumpen Amsterdam. De stad staat ook bekend om zijn verscheidenheid aan kerken en synagogen. De Oude Kerk is de oudste kerk in het historische centrum en ook de Oude Jodenbuurt is het ontdekken waard.

Musea en tuinen zijn kenmerkend en voegen veel toe voor bezoekers

Amsterdam is de thuisbasis van een fascinerende reeks musea en parken. Hun populariteit betekent dat menig stadshotel in Amsterdam dicht bij de musea en parken ligt, en gezinnen kunnen er zeker van zijn dat het perfect mogelijk is om hotels te vinden buiten de Wallen.

Een van de beroemdste attracties van Amsterdam is het Anne Frank Museum, een must voor bezoekers van alle leeftijden. Het dagboek van Anne Frank is uitgegroeid tot een van de beroemdste en meest ingrijpende artefacten van de Holocaust, en dit museum is een eerbetoon aan zowel haar leven als aan de gevaren voor mensen die worden vervolgd. Het Van Gogh Museum is ook erg populair en herbergt ’s werelds grootste collectie schilderijen van de Nederlandse schilder Vincent Van Gosh. En voor wie geïnteresseerd is in de Nederlandse Gouden Eeuw is het Rijksmuseum met werken van onder andere Rembrandt en Vermeer van essentieel belang.

Wat kun je verder nog doen qua ontspanning in Amsterdam?

Wanneer u klaar bent om een pauze in te lassen van alles wat Amsterdam te bieden heeft, ga dan naar een van de parken. Het Vondelpark is het grootste en een van de populairste parken, maar de Plantage heeft ook veel fans. De Amsterdamse parken zijn vooral de moeite waard om te bezoeken als je met kinderen reist, omdat de open ruimte hen meer ruimte geeft om te spelen en de levendige maar ontspannen sfeer van de stad te waarderen.

https://ticketforsale.nl/