Xtra Producties
Image default
Banen en opleidingen

PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE MPU-KINDER EN JEUGD (FULLTIME)

Wat ga je doen

Jonge patiënten die aan zowel lichamelijke als psychische aandoeningen lijden, zijn vaak niet in staat om de juiste behandeling te krijgen in de formele medische sector. Gelukkig kunnen zij terecht bij de Medische Psychiatrie voor Kinderen en Adolescenten (MPU-kj), die zeer complexe zorg biedt aan patiënten van 8 tot 18 jaar die elders geen behandeling kunnen krijgen. MPU-kj biedt unieke behandelingsmogelijkheden in Nederland.

Als verpleegkundige van MPU-kj kunt u mentale en fysieke zorg verlenen aan jonge patiënten met meerdere ziektebeelden. Hiervoor heb je uitgebreide medische kennis en kun je snel leren. Vanwege een psychische aandoening zijn de behandelingsopties vaak onvoldoende, dus u moet creatieve actie ondernemen om patiënten te helpen.

Als verpleegkundige ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten, hun ouders en collega’s van het behandelteam. U kunt behandelen met patiënten en ouders op basis van haar ondersteunende zorg. Naast het verlenen van patiëntenzorg kun je ook helpen bij het opleiden van HBO-V-studenten en het doen van medisch onderzoek. Je werkt in een relatief jong team, naast dagdiensten doe je ook nachtdiensten en nachtdiensten.

Als verpleegkundige van MPU-kj verleen je soms hulp aan volwassen collega’s van MPU. Het aantal uren is variabel, maar wekelijkse uren zijn het beste. Er is ook een vacature voor MPU volwassen psychiatrisch verpleegkundigen.

Wat we van je verwachten

Wij zoeken verpleegkundigen die naast psychiatrie ook affiniteit hebben met lichamelijke zorg (liefst ervaren). Uw positie is stabiel, stressbestendig en geschikt voor complexe patiënten. Als u ervaring heeft met het geven van zorg aan kinderen (mentaal of fysiek), is dit een groot voordeel. Om bij ons te kunnen werken heb je een HBO-V-diploma of MBO-V-diploma;

Je moet minimaal twee relevante werkervaringen hebben;

Of je nu de cursus Degraded Intervention Method (DIM) hebt gevolgd, of bereid bent de cursus te volgen, daar komt natuurlijk een prijs voor.

Waar ga je werken

MPU-kj is onderdeel van de afdeling Psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. MPU’s voor kinderen en jongeren hebben vier bedden en MPU’s voor volwassenen hebben twaalf bedden. Het totale team van de twee MPU’s bestaat uit ongeveer twintig verpleegkundigen met verschillende achtergronden. De afdeling heeft een open, niet-niveau universitaire sfeer. Soms stuit je als professional op een zware belasting van de MPU. Wij vinden het belangrijk dat we deze kwestie open en eerlijk kunnen bespreken. We doen ons best om patiënten te helpen. “Dat kunnen we niet” zul je niet snel horen. Onze normen zijn hoog. Door de nodige creativiteit weten we samen met patiënten hoe we een succesvol gericht behandelplan kunnen ontwikkelen.

Via ons krijg je een werkplek die van dag tot dag anders is. Het ene moment voer je levensreddende medische procedures uit en het volgende moment praat je met patiënten en ouders over hun diepste gevoelens. Je kunt mensen door moeilijke tijden in het leven helpen. Wij bieden u

Wij voorzien je van voldoende ontwikkelings-, verdiepings- en verbredingsmogelijkheden, aanvullende opleidingen en doorgroeimogelijkheden

Werken bij het UMC in Amsterdam betekent werken in een bevlogen professionele omgeving die ontwikkeling in alle aspecten bevordert. Het salaris ligt tussen uur- en maand (in uren) (CAO UMC schaal), exclusief onregelmatige ploegentoeslag, vakantiesalaris (%) en eindejaarsuitkering (.%).

Allereerst zorgen we voor een arbeidsovereenkomst die enkele maanden duurt en als je goed presteert, kun je voor lange tijd aannemen. Naast goed bereikbaar met het openbaar vervoer zijn er ook parkeerplaatsen voor medewerkers. Wil je met de fiets komen, dan kun je gebruik maken van het fietsplan. Het pensioen wordt opgebouwd in ABP. UMC Amsterdam droeg een groot deel van de premie (%) bij.

Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren het hele jaar door diverse (sport) activiteiten en evenementen. Samen met ons heb je onbeperkt toegang tot trainingen in onze online leeromgeving GoodHabitz.

https://www.vindazo.nl/keywords/medisch-assistent.html